Subject-Verb Agreement (Concord) MCQ For Class 9

Fill in the blanks with a verb form that agrees with the subject.

1. ……………………. you done your homework?

a) Are

b) Have

c) Has

d) Did

Answer: have

2. Where ………………………. they been all this while?

a) have

b) are

c) is

d) has

Answer: have

3. James and Alice …………………………. close friends.

a) is

b) are

c) have

d) had

Answer: are

4. She ……………………. never apologized to anyone.

a) was

b) has

c) have

d) does

Answer: has

5. He ………………………… not know the answer.

a) does

b) do

c) has

d) have

Answer: does

6. My father …………………………. tea every morning.

a) drink

b) drinks

c) drinked

d) drinking

Answer: drinks

7. All of my friends …………………………. been invited to my party.

a) are

b) have

c) has

d) were

Answer: have

8. He ………………………. no moral right to criticize me.

a) has

b) was

c) have

d) does

Answer: has

9. He ……………………….. always wanted to be a scientist.

a) has

b) was

c) is

d) have

Answer: has

10. Neither James nor his wife ………………………… there.

a) was

b) were

c) has

d) have

Answer: was

11. Either you or he ……………………… wrong.

a) are

b) is

c) am

d) were

Answer: is

12. The tongs ……………………….. by the fireplace.

a) are

b) is

c) have

d) do

Answer: are

13. Twenty years ……………………….. is a long time.

a) is

b) are

c) has

d) have

Answer: is

14. Each winner ………………………….. given a prize.

a) was

b) were

See also  Class 9 English Grammar | Passage Editing Worksheet

c) has

d) have

Answer: was

15. Much ………………………. been written about World War II.

a) has

b) have

c) was

d) were

Answer: has

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *